Training informatie CS030

Trainersmail van : 23-12-2017.

Samenvatting trainingsgegevens:
Techniek: Sprinten
Materiaal: kleding en helm0



Datum: zaterdag 2017-12-23

Hoofdtrainer: Sebastiaan Hoogeboom
Duur (min)GroepTrainer Conditie
150A 1 Annemieke BeuteD1 +2 x 15'' maximaal, ruime rust
150A 1+ Jurgen VisserD1 +2 x 15'' maximaal, ruime rust
150A 1++ Anouk SuwoutD1 +2 x 15'' maximaal, ruime rust
150A 2 Vincent van den BergD1 +3 x 15'' maximaal, ruime rust
150A 2+ Sebastiaan HoogeboomD1 +3 x 15'' maximaal, ruime rust
150A 2++ Robert BartelsD1 +3 x 15'' maximaal, ruime rust
150A 3 Joost DirksonD1 +4 x 15'' maximaal, ruime rust
150A 3+ Jan-Peter de KoningD1 +4 x 15'' maximaal, ruime rust
150A 3++ Sven BaijensD1 +4 x 15'' maximaal, ruime rust



Een D1 duurrit waarbij renners in de wind in D2 mogen komen. Je kunt ingrijpen door bepaalde renners uit de wind te houden of door het tempo omlaag te brengen. Wie harder wil fietsen kan de volgende keer beter met een snellere groep mee.
Deze week korte, explosieve intervallen: 15 seconden maximaal. Sprinten dus. Daag renners in spelvorm / duo's uit om maximaal te gaan. En zorg voor een redelijk forse startsnelheid, om zowel qua hartslag als qua snelheid echt hoog te komen (vanuit rust komt je hartslag in 15 seconden niet hoog genoeg).
Door je intervallen aan het begin van je training te doen hebben je renners genoeg energie hebben om te sprinten en is er daarna de rust om een D1 training te doen.

Techniek:
De derde week in het sprintblok. In de bijlage een aantal oefeningen. Je kunt aspecten uit verschillende oefeningen combineren en zo een eigen oefening ontwerpen. Een algemene tip: als je de houding van renners wilt trainen, begin dan in een overdreven zwaar verzet. Het gaat veel minder hard, waardoor renners meer aandacht hebben voor hun houding en je als trainer goed kunt observeren en feedback kunt geven.

Het interval van deze week is natuurlijk perfect om te combineren met de techniekoefening. Breng je renners eerst wat technische aandachtspunten bij en pas ze daarna gelijk toe bij de intervallen.

Oefeningen:
'Staand fietsen' Klik hier en bekijk de oefening
'demarrage' Klik hier en bekijk de oefening
'cavendish' Klik hier en bekijk de oefening
'sprintveer' Klik hier en bekijk de oefening

Materiaal: kleding en helm - toelichting
Kleding moet passend zijn bij het weer, niet te warm, niet te koud. Zo nodig een regenjasje mee. Altijd handschoenen en een helm dragen (beide belangrijk bij vallen). Helmriempje niet te los, ook met wat duwen en trekken moet de helm op het hoofd blijven zitten. Een bril hoort met de poten over het bandje van de helm heen zodat die wegschiet bij een val en geen wonden kan veroorzaken.


Datum: zondag 2017-12-24

Hoofdtrainer: Anouk Suwout
Duur (min)GroepTrainer Conditie
unknownMTB 1 Anouk Suwoutunknown
unknownMTB 2 Féri Roseboomunknown







Incidenten: Als een incident zich heeft voorgedaan is het belangrijk dat dit altijd gemeld wordt via een email naar veiligheid@cs030.nl, zodat we eventuele probleemgevallen zo snel mogelijk kunnen aanpakken. Behalve een beschrijving van het incident worden de volgende gegevens bijgehouden: Locatie, namen van betrokken renners, de weersomstandigheden en de grootte van de groep. Noteer deze gegevens zo snel mogelijk, om speurwerk achteraf te voorkomen. Als je als een bijna-incident constateert, dan graag dit op dezelfde manier melden.