Training informatie CS030

trainersmail van : 25-11-2017.

Samenvatting trainingsgegevens:
Techniek: Bochten
Materiaal: derailleurs en ketting0



Datum: zaterdag 2017-11-25

Hoofdtrainer: Hans van Dijk
Duur (min)GroepTrainer Conditie
150Starters B Sebastiaan HoogeboomD1 +2 x 15" maximaal, ruime rust
150A 1 Annemieke BeuteD1 +2 x 15" maximaal, ruime rust
150A 1+ Hans van DijkD1 +2 x 15" maximaal, ruime rust
150A 1++ Eric LaaneD1 +2 x 15" maximaal, ruime rust
150A 2 Jim GolsteinD1 +3 x 15" maximaal, ruime rust
150A 2+ Twan KlijnD1 +3 x 15" maximaal, ruime rust
150A 2++ Robert BartelsD1 +3 x 15" maximaal, ruime rust
150A 3 Joost DirksonD1 +4 x 15" maximaal, ruime rust
150A 3+ Mattis DielessenD1 +4 x 15" maximaal, ruime rust
150A 3++ Sven BaijensD1 +4 x 15" maximaal, ruime rust



Allereerst: renners die in een wedstrijd- of cyclogroep willen meetrainen kunnen dit voor 1 december doorgeven. We weten dan precies wie waar wil meetrainen, zodat we hier de groepen en de trainersindeling op aan kunnen passen. Willen jullie voor, tijdens of na jullie training hier aandacht voor vragen? Veel renners vinden het fijn om even te sparren met de trainer.

Techniek
De eerste training in de serie bochten. In de bijlage een aantal suggesties, voor een spelvorm of de langzame bocht. De snelle bocht komt een volgende week. We hebben nog niet heel veel bochtenoefeningen liggen, maar op deze kaartjes staan de aandachtspunten uitgeschreven voor een goede bocht. Je kunt eventueel ook zelf nog een oefening bedenken. Let ivm herfstige gladheid wel goed op waar je jouw oefening doet!

Conditioneel
Afgelopen week deden we blokken van 1 minuut VO2max. Dat was nog iets te lang om te sprinten. Deze week nog korter en explosiever: 15 seconden maximaal. Dat betekent dus echt een zuivere sprint. Daag renners in spelvorm / duo's uit om echt maximaal te gaan. Plan de intervallen aan het begin van je training, zodat renners genoeg energie hebben om te sprinten en daarna de rust in de groep ontstaat om een d1 training te doen.

Oefeningen:
'vierkantje rijden' Klik hier en bekijk de oefening
'moveyourbody' Klik hier en bekijk de oefening

Materiaal: derailleurs en ketting - toelichting
Het aandrijfmechanisme: laat iedereen eens naar zijn ketting en tandwielen kijken, zijn die schoon, geen vuil? Ketting smeer je minimaal een dag voor je de fiets gebruikt, dan is de olie goed ingetrokken tussen de schakels. Vlak voor vertrek even met een doek het overtollige olie verwijderen, dat houdt de ketting schoon. Ketting niet versleten, leg uit hoe je dat ziet (markeerpunten op grote blad, of tooltje). Houd ook de derailleur wieltjes schoon en vervang ze zo nodig.


Datum: zondag 2017-11-26

Hoofdtrainer: Roos Anneveldt
Duur (min)GroepTrainer Conditie
unknownMTB 1 Roos Anneveldtunknown
unknownMTB 2 Bas van der Meerunknown






Als een incident zich heeft voorgedaan is het belangrijk dat dit altijd gemeld wordt via een email naar veiligheid@cs030.nl, zodat we eventuele probleemgevallen zo snel mogelijk kunnen aanpakken. Behalve een beschrijving van het incident worden de volgende gegevens bijgehouden: Locatie, namen van betrokken renners, de weersomstandigheden en de grootte van de groep. Noteer deze gegevens zo snel mogelijk, om speurwerk achteraf te voorkomen. Als je als een bijna-incident constateert, dan graag dit op dezelfde manier melden.